WebMO - Computational chemistry on the WWW
Recent news

WebMO 17.0 is now available for free download!

WebMO 17.0 Pro and Enterprise have a variety of additional features and is available for purchase.

The WebMO app is now available for iOS and Android.

August 24, 2019

Setup.pl exits prematurely Log Out | Topics | Search
Moderators | Edit Profile

WebMO Support Forum » WebMO Installation » Running the WebMO Setup Script » Setup.pl exits prematurely « Previous Next »

Author Message
John Keller
Unregistered guest
Posted on Friday, February 13, 2015 - 6:49 pm:   

This is a test installation of WebMO pro 15.0.00 on CentOS 6.5, kernel 2.6.32-431 with bash updated to v 4.1.2-29 (which is supposed to prevent all shellshock exploits).
setup.pl stops after Setting up user directory...
with message "Shellshock exploit detected; exiting!"
no users or groups are created. The /home/webmouser/webmo folder contains only the 3 files errors,log,queue and they are empty.
This system is not susceptible to the shellshock exploits.
JR Schmidt
Moderator
Username: Schmidt

Post Number: 444
Registered: 11-2006
Posted on Saturday, February 14, 2015 - 3:22 pm:   

John,

This test has been removed (I believe) in the most recent build of WebMO 15.0.002. It caused false positives when the environment has strange variables defined (as is the default it apperas in some CentOS setups)
John Keller
Unregistered guest
Posted on Sunday, February 15, 2015 - 1:40 am:   

The downloaded file is exactly the same as the one downloaded last fall. However, the workaround is to comment out the Shellshock test line in globals.cgi in the /WebMO.install directory BEFORE running setup.pl. This allows a normal installation.
JR Schmidt
Moderator
Username: Schmidt

Post Number: 447
Registered: 11-2006
Posted on Tuesday, February 17, 2015 - 2:17 pm:   

This has been resolved in WebMO 15.0.003.
S.Narayan
Unregistered guest
Posted on Wednesday, June 07, 2017 - 10:04 pm:   

I do not see setup.pl when I download WebMO.
JR Schmidt
Moderator
Username: Schmidt

Post Number: 556
Registered: 11-2006
Posted on Wednesday, June 07, 2017 - 10:05 pm:   

Are you installing the Linux/Mac or the Windows version?

Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous"
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Last Week | Tree View | Search | Help/Instructions | Program Credits Administration